Het leukste dat je kunt worden is jezelf
Anti-Stress Tip ontvangen?
Meld u dan aan

Werkwijze


Word weer regisseur van je eigen leven

Word weer regisseur van je eigen leven.
We beginnen met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontdekken we samen waar je je bevindt, wat je doel is en wat je wilt bereiken. Na het intakegesprek stel ik een plan van aanpak op dat ik met je bespreek, daarin geef ik ook aan hoeveel sessies nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Tussentijds is er een evaluatie van het traject, zodat we beiden kunnen kijken waar we staan en of we nog steeds op de goede weg zitten.

Een traject heeft de meeste kans van slagen wanneer de toegepaste werkvormen aansluiten bij de belangstelling van de cliënt. Daarom is het traject altijd op jou als individu afgestemd. Wat goed is voor de één hoeft niet persé te werken bij de ander. Veelal werk ik met opdrachten en oefeningen die thuis gemaakt kunnen worden, zodat het effect van de coaching groter is.

Ik maak o.a. gebruik van: NLP (Neuro Linguisitsich Programmeren), Systemisch werk (familieopstellingen) Solution Focused Therapie (Oplossingsgericht Werken), kernkwaliteiten, RET (Rationele Effectiviteits Training), ACT, meditatievormen, ontspanningsoefeningen, creatieve technieken, visualisaties, biografisch werken.
Wil je meer weten over familieopstellingen, kijk dan op de Stress en Familieopstellingen pagina.

Sessies

De sessies kunnen op verschillende manieren vorm krijgen. Face-to-face coaching, telefonische coaching, Video-coaching (beeldbellen) en emailcoaching behoren tot de mogelijkheden. Het is maar waar jij als cliënt de voorkeur voor hebt. Soms is een mix van deze verschillende vormen ook een goede manier om je doel te bereiken. Iedere vorm heeft voor-en nadelen, die we vooraf bespreken.

Tarieven

De Essentie is o.a. aangesloten bij de NIBIG en de ViV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde), waardoor een aantal ziektekostenverzekeraars de sessies gedeeltelijk vergoedt. Het is daarom verstandig om eens te kijken naar de voorwaarden van je ziektekostenverzekeraar. Particulieren betalen contant of via pin na afloop van de sessie.
Tarieven voor bedrijven zijn afhankelijk van de te doorlopen trajecten.
Op aanvraag wordt een offerte aangeboden.

Annuleren van afspraken

Een gemaakte afspraak is niet vrijblijvend. Ik reserveer immers tijd voor jou in mijn agenda. Mocht je een afspraak niet na kunnen komen, dan vind ik het prettig wanneer je me dit zo snel mogelijk laat weten, zodat we een nieuwe afspraak kunnen inplannen. Afspraken kun je tot 24 uur van te voren kosteloos afzeggen of verplaatsen, daarna ben ik genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij de ViV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde) en de NIBIG.
De registratienummers zijn:
ViV: 1907853
NIBIG: 32402
AGB-code zorgverlener: 90043416
AGB-code praktijk: 90052165

Jaarlijks volg ik diverse bijscholingen om bij te blijven, de nieuwste ontwikkelingen te volgen en mezelf scherp te houden. Op die manier kan ik mijn cliënten optimaal bijstaan in hun proces.

Algemene Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden van De Essentie kun je bij mij opvragen.

De Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz)

Met ingang van 1 januari 2017 heeft de overheid besloten dat je als cliënt van een zorgverlener makkelijk en toegankelijk je klacht moet kunnen delen. Het doel van deze wet is dat je als cliënt feedback moet kunnen geven over de zorg die je ontvangen hebt, zodat de zorgverlener kan leren van je bevindingen en deze kan verbeteren. Deze wet maakt het voor jou overzichtelijk wat de stappen zijn die je dient te bewandelen om je klacht kenbaar te maken. De Wkkgz geldt voor alle zorgaanbieders. Zowel voor zorginstellingen als zelfstandige beroepsbeoefenaren, zoals praktijkhouders.

Binnen deze wet is sprake van een aantal te onderscheiden stappen die in een stroomschema zijn weergegeven.
Het emailadres van mijn beroepsvereniging is:
Het telefoonnummer van mijn beroepsvereniging is: 035 69 54 105
Procedure en verdere informatie geschillencommissie: De Geschillencommissie Zorg
Mocht je vragen over de procedure of de verschillende instanties die hiermee van doen hebben hoor ik dat graag.

Waar mensen werken kunnen misverstanden ontstaan, ik wil dat je weet dat dit niet mijn intentie is. Mocht je feedback voor me hebben of ergens niet tevreden over zijn, dan verneem ik dat graag van je.

Meldcode Huiselijk Geweld

De Essentie houdt zich aan de meldcodes Huiselijk geweld en kindermishandeling.
Hier vindt je meer informatie: meldcode huiselijk geweld.

Vragen of een afspraak maken? Neem gerust contact op.
"Het leukste dat je kunt worden is jezelf"