Ervaringen

Reacties cliënten van De Essentie

Eind 2019 liep ik zowel zakelijk als privé helemaal vast. Ik was erg ver van mijzelf afgedreven, ervaarde veel stress en was continu moe. Ik was me er van bewust dat mijn eigen gedragspatronen me in de weg zaten maar wist niet hoe ik dit moest veranderen. In overleg met mijn werkgever is besloten een coachingstraject te starten. Tijdens mijn traject ben ik samen met Joanke tot de kern van het probleem gekomen en heb dat gaandeweg weten aan te pakken. Het traject heeft me nieuwe liefde gebracht, zelfvertrouwen en zelfrespect, het bewaken van mijn grenzen, (werk)geluk, sportiviteit, rust, humor, loyaliteit en kwetsbaarheid. Het is zo bijzonder wat er allemaal gebeurd is. Ik ben heel erg dicht bij mijn ‘echte authentieke’ ik gekomen, waardoor ik beter in staat ben om de juiste keuzes te maken en de balans te bewaren.

E.R (marketeer)

Eerst dacht ik altijd dat ik alles moest doen, zonder na te denken of ik het ook zelf wilde. Nee zeggen kwam niet in mijn vocabulaire voor. Pas nadat mijn lichaam met een burn-out aangaf dat de grens was bereikt, ging ik luisteren naar mijn lijf, daarvoor moet je dus eerst stil gaan staan.
Door de coaching van Joanke Sierksma ben ik op het juiste spoor gezet. Zij stelde de juiste vragen en heeft mij doen nadenken over de essentie van het leven. Als je je eigen waarden weet te benoemen kun je nieuwe prioriteiten stellen. Vooral het verschil leren kennen tussen energiegevers en energieverslinders hebben mij erg geholpen mijn leven anders in te richten.
Nu merk ik dat ik de regie heb genomen en dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn keuzes. Ik heb weer energie en kan relativeren als het even tegen zit. Investeer in je innerlijk, dat is duurzamer dan het uiterlijk!

Gryt (werkzaam in het onderwijs)

Eerst dacht ik altijd, mij overkomt het niet. Ik werkte altijd volgens een vaste structuur en vond dat ik daardoor alles onder controle had. De laatste tijd begon ik last te krijgen van lichte lichamelijke problemen, mij niet direct bewust. Maar de klachten liepen op en uiteindelijk ging ik over mijn grenzen. Waar ik tegen aanliep is dat ik nog onvoldoende voor mijzelf kon opkomen, kon aangeven wat ik belangrijk vond en dat ik uiteindelijk last had van veel stressfactoren. Via mijn werk, kwam ik in contact met De Essentie. Door de coaching van Joanke Sierksma heb ik geleerd mijn gevoel en verstand weer te scheiden, mijn grenzen te ontdekken, mijn emotie te controleren en te genieten waar het in het dagelijkse leven om gaat; hoofdzaken en bijzaken van elkaar scheiden. Ik ben en blijf een persoon van structuur maar de coaching heeft mij inzicht gegeven hoe daar in het dagelijkse leven de juiste balans in te vinden. Ik merk nu dat ik weer energie heb om te sporten. Ik heb geleerd waar mijn interesses liggen zowel in mijn werk als privé. Kortom ik heb het gevoel weer in balans te zijn en ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam als bondgenoot.

Leidinggevende Thuiszorg

Het leven is een zoektocht wordt wel eens gezegd. Ik zoek mijn hele leven al en heb altijd het gevoel gehad niet te vinden wat ik zocht. Op een gegeven moment kwam ik op een punt terecht waar ik niet meer wist hoe en waar ik moest zoeken. Ik leek in een onontwarbare kluwen terecht te zijn gekomen waarin ik zelf niet meer wist wie ik was. Ik had behoefte aan iemand die me kon helpen om mezelf weer richting te geven. Joanke heeft me vanaf het begin voorgehouden dat ik de enige ben die weet wie ik ben en hoe ik in elkaar zit. Door haar manier van werken met mij heb ik (her)ontdekt dat ik minder streng voor mezelf mag zijn, er als mens mag zijn én meer te kijken naar de dingen die ik wél heb bereikt. Een andere manier van kijken naar mezelf en daardoor ook naar anderen. Het traject dat ik heb gevolgd bij Joanke heeft ervoor gezorgd dat ik meer inzicht in mezelf heb gekregen en daardoor dichter bij mezelf blijf. Bovendien lukt het me beter om richting te geven aan mijn leven en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik zoek nog steeds, maar ik vind het niet erg meer om te zoeken omdat ik voldoende handvaten heb gekregen om gericht te kunnen zoeken. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om samen met Joanke een persoonlijke zoektocht te starten.

Rien Le Loux, (vijfnul)

Door diverse oorzaken ben ik lange tijd uit mijn werk geweest. In overleg met mijn werk is besloten om een coachingstraject te volgen om goed te kunnen re-integreren en valkuilen in de werksituatie te voorkomen. De coaching bestond uit tweewekelijks een creatieve opdracht en de bespreking daarvan; in de periode van opbouw van mijn werkzaamheden wijzigde dit naar één keer per maand. De creatieve opdrachten hadden betrekking op zaken waar ik in mijn werk 'last van ondervond' zoals geen grenzen aangeven, te perfect willen zijn en niet kunnen delegeren. Joanke had elke keer een andere creatieve opdracht die voortborduurde op de voortgang tijdens de coaching en de gespreksonderwerpen die ter tafel kwamen. De creatieve opdrachten waren voor mij een uitstekend en passend middel om alle ellende te verwerken en te werken aan de re-integratie. De coaching van Joanke heeft absoluut bijgedragen aan een goede re-integratie en ik heb er nog steeds profijt van in de vorm van duidelijk grenzen aangeven, meer delegeren, minder perfectionistisch/meer relativerend.

Marijke (ambtenaar)

Ik vond altijd alles leuk en was een perfectionist. Hulp vragen kwam niet in mijn woordenboek voor, want dat vond ik een teken van zwakte. Mijn emoties gingen regelmatig met mij op de loop. Uiteindelijk resulteerde dit in een ziekmelding, want het ging niet meer. Door de coaching van Joanke Sierksma van De Essentie luister ik nog steeds naar mijn emoties, maar gebruik ik ze nu als boodschapper. Ik weet nu hoe te handelen, neem mijn eigen plek en laat problemen van de ander bij de ander. Ik ben nog steeds de enthousiaste medewerker die uitdaging nodig heeft om goed te kunnen functioneren, maar wanneer ik hulp nodig heb vraag ik die. Mijn strenge vingertje heb ik achter mij gelaten. Hierdoor ben ik voor mijzelf en ook voor mijn omgeving een plezieriger mens. Ik merk dat ik veel meer plezier heb in mijn werk, maar ook meer plezier heb in mijn privéleven. Ik mag zijn wie ik ben, ik ben blij met mijzelf en beweeg mij hierdoor veel gemakkelijker in veel situaties. Ik ervaar hierdoor de rust waar ik lange tijd naar op zoek ben geweest.

S.K. opleidingsfunctionaris

Vragen of een afspraak maken? Neem gerust contact op.
"Het leukste dat je kunt worden is jezelf"